ΚΕΡΑΣΙ

Η Red Apple είναι μια μεγάλη ελληνική εξαγωγική εταιρία καθώς διακινεί ετησίως περίπου 2.500 τόνους κεράσια. Οι κυριότερες χώρες εξαγωγής της είναι η Σλοβενία, η Λετονία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Κροατία, η Ρωσία , η Λευκορωσία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, και η Γερμανία ενώ πρόσφατα οι εξαγωγές της επεκτάθηκαν και στις χώρες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Ντουμπάι , Κατάρ).

Η παραγωγή προέρχεται από τους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Ροδόπης. Η συγκέντρωση των φρούτων γίνεται σε αποθήκες-ψυγεία που διατηρεί η εταιρία στην Πέλλα και στη Ροδόπη.

Η Πέλλα είναι μια περιοχή όπου το κεράσι είναι η κύρια καλλιέργεια και τα κτήματα εκτείνονται μέχρι τους πρόποδες του όρους Βόρρας σε υψόμετρο 1100 μέτρων.

Στην Ροδόπη, βορειοδυτικά της Κομοτηνής εκτείνεται στους πρόποδες των βουνών της μεγάλη έκταση , με μακρά ιστορία στη καλλιέργεια των κερασιών. Ο συνδυασμός των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών και τις πολυετής εμπειρίας στην επιλογή ποικιλιών έχουν σαν αποτέλεσμα γλυκά και ιδιαίτερα τραγανά κεράσια. Περίπου το 3% της παραγωγής κερασιού όλης της Ελλάδας παράγεται σε αυτή τη μικρή περιοχή, στην οποία βρίσκεται και η έδρα της εταιρίας. Η συμβολή της εταιρίας στη διατήρηση και αύξηση της παραγωγής στο πέρασμα των χρόνων είναι μεγάλη, καθώς εδώ και πολλές δεκαετίες απορροφά το 95% της παραγωγής από την περιοχή.

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Η Red Apple συνεργάζεται με πάνω από 750 πιστοποιημένους παραγωγούς κατά το πρότυπο του global gap. Η εταιρεία βρίσκεται κοντά στους παραγωγούς καθόλη τη διάρκεια του έτους. Οι γεωπόνοι που συνεργάζονται με την εταιρία συμβουλεύουν τους παραγωγούς και είναι παρόντες στο κλάδεμα, τον ψεκασμό, την άρδευση, την επιλογή νέων δέντρων αλλά πρωτίστως στην ιδανική ώρα της συγκομιδής.

Αμέσως μετά την παραλαβή των φρεσκοκομμένων κερασιών από τους παραγωγούς, ξεκινάει η διαλογή και συσκευασία. Το κεράσι μπαίνει σε διαδικασία ψεκασμού παγωμένου νερού μέσω Hydrocooler και στη συνέχεια μεταφέρονται στον διαλογέα – καλιμπραδόρο τμηματικά ο οποίος φροντίζει για τον ακριβή διαχωρισμό των μεγεθών και αποχρώσεων. Η διαδικασία αυτή ουσιαστικά φροντίζει για την σταθερά υψηλή ποιότητα των καρπών.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Μετά από την διαλογή , την συσκευασία και την πρόψυξη , η εταιρία εξάγει σε Βαλκάνια, Ευρώπη και Ασία, οδικώς η αεροπορικώς. Η Red Apple έχει καταφέρει και είναι υπεύθυνη για την προμήθεια γνωστών αλυσίδων  στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες κερασιών, στην Ελλάδα καλλιεργούνται αρκετές ποικιλίες ενώ τα κεράσια που παράγονται θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας. Πιο γνωστές ποικιλίες είναι : Satin, Samba, Larian, Crystalina, Early Bigi, Nimba, Rocket, Early Star, Grey Star, Black Star, Big Star, Lapins, Bakirtzeika (Greek variety), Ferovia, Skenna, Regina, Kordia, Sweet Heart

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

Έκτος από τις παραπάνω  ποικιλίες κερασιών που είναι για άμεση κατανάλωση , υπάρχει και μια ποικιλία τα τραγανά Κομοτηνής και Εδέσσης τα οποία μαζεύονται  με διαφορετικό τρόπο (αφαιρείται το κοτσάνι τους) ,τα οποία προορίζονται για βιομηχανική χρήση.

 Οι ποσότητες των βιομηχανικών κερασιών είναι πολύ μεγάλες αν αναλογιστεί κανείς τις ποσότητες που χρειάζονται οι  βιομηχανίες επεξεργασίας  ώστε να καταλήξουν μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, κομπόστες και πολλά άλλα. 

balkan cherries
balkan cherries

Συσκευασία - Τυποποίηση

ΠεριγραφήΚαθαρό βάροςΔιαστάσεις
Χαρτοκιβώτιο 5kg5kg40x30x12
Χαρτοκιβώτιο πλαστικά κουπάκια( 500gr)5kg60x40x10
Χαρτοκιβώτιο 2.5g2.5kg30x20x12
Χαρτοκιβώτιο 1kg1kg19x14x10
Ξύλινο τελάρο 5kg5kg30x40x10
Ξύλινο τελάρο 2,5kg2,5kg30x20x10

Πιστοποιημένα Προϊόντα

Φρούτα & Λαχανικά

Αγορά-Πώληση- Εξαγωγή νωπών φρούτων και λαχανικών.

Φρούτα & Λαχανικά

Λεπτομερειεσ

Συσκευασμένα Τρόφιμα

Πλούσιες γεύσεις και αρώματα απο τηνΕλλάδα και την Ανατολή.

Συσκευασμένα Τρόφιμα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Red apple E.E.

Άριστες υπηρεσίες με την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή!